Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش تابناک اقتصادی؛ بر خلاف سال‌های گذشته، امسال تعیین نرخ حق بیمه شخص ثالث با، اما و اگر‌هایی همراه بود تا جاییکه مجید بهزادپور رئیس کل بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران که حدود یک ماهی است که سکاندار بیمه مرکزی شده است، در تاریخ ۲۸ اسفندماه ۱۴۰۰ با ارسال نامه‌ای به مدیران شرکت‌های بیمه‌ای اعلام کرد: «از آنجا که مبلغ ریالی دیه برای سال ۱۴۰۱ تاکنون از سوی ریاست محترم قوة قضائیه ابلاغ نشده لذا تا آن زمان، تمامی شرکت‌های بیمه مکلفند بیمه‌نامه‌های شخص ثالث و حوادث راننده خود را براساس مفاد بخشنامه شماره ۱۸۴۷۷۶/۱۰۰/۹۹ به تاریخ ۲۷/۱۲/۱۳۹۹  به بیمه‌گذاران اطلاع‌رسانی نمایند تا پس از ابلاغ مبلغ ریالی جدید دیه، برای تکمیل پوشش‌های تعهدات بیمه‌نامه خود به شرکت بیمه مربوط مراجعه و با پرداخت مابه‌التفاوت حق‌بیمه، الحاقیه افزایش تعهدات دریافت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
»

نرخ دیه سال ۱۴۰۱ اعلام شد   اما با گذشت روز‌های آغازین سال جدید، بالاخره بر اساس اعلام مرکز رسانه قوه قضاییه، به موجب ابلاغ رئیس قوه قضاییه با توجه به بررسی‌های بعمل آمده، قیمت دیه کامله در ماه‌های غیر حرام برای سال ۱۴۰۱ مبلغ ۶ میلیارد ریال، معادل ۶۰۰ میلیون تومان تعیین شد. البته در این اعلامیه نرخ دیه برای ماه‌های حرام (چهار ماه ذیقعده، ذیحجه، محرم و رجب در تقویم هجری قمری) اعلام نشد، اما از آنجایی که بر اساس قانون مجازات اسلامی، مبلغ دیه در این ماه‌ها افزایش پیدا می‌کند و یک سوم مبلغ دیه به آن افزوده می‌شود، می‌شود محاسبه کرد که دیه سال آتی در ماه‌های حرام مبلغ ۸۰۰ میلیون تومان خواهد بود.   این میزان افزایش نشان از رشد ۲۵ درصدی نرخ دیه نسبت به سال گذشته داشت و حال نوبت بیمه مرکزی بود تا میزان افزایش نرخ حق بیمه شخص ثالت در سال جاری را اعلام کند.   نرخ بیمه شخص ثالث ۲۱ درصد گران شد

بر این اساس امروز عباسیان فر مدیر کل برنامه ریزی و امور فنی بیمه مرکزی در گفتگویی اظهار داشت: میزان نرخ دیه در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال گذشته ۲۵ درصد افزایش یافته است؛ اما با توجه به اینکه سیاست دولت محترم کنترل قیمت‌ها و کاهش فشار اقتصادی بر مردم است، در شورای عالی بیمه به عنوان متولی تعیین نرخ بیمه، بحث شد که هر عددی که قوه قضاییه برای افزایش نرخ دیه تعیین کند، ما به آن میزان، افزایش نرخ حق بیمه نداشته باشیم، در نتیجه تصمیم بر این شد که حق بیمه شخص ثالت در سال ۱۴۰۱ به میزان ۲۱ درصد افزایش داشته باشد. این در حالی است که به هر میزان که دیه افزایش پیدا کند، تعهدات شرکت‌های بیمه نیز به همان میزان بیشتر می‌شود، اما ما حق بیمه را تناسب آن افزایش ندادیم تا بار تورمی و فشار اقتصادی از این ناحیه بر مردم کمتر شود.

جدول نرخ حق بیمه شخص ثالث انواع خودرو در سال ۱۴۰۱

  سال گذشته نرخ حق بیمه شخص ثالت چند درصد افزایش داشت؟

در حالی که نرخ حق بیمه شخص ثالت انواع خودرو در سال جاری به میزان ۲۱ افزایش داشته است؛ بررسی‌ها نشان می‌دهد این تغییر نرخ در سالی که گذشت در سطح ٣٧ درصد رشد بوده است. هرچند باید یادآور شد که در سال ۱۴۰۰، نرخ دیه نیز با افزایش  ۴۵.۵ درصدی همراه شده بود. به گونه‌ای که غلامرضا سلیمانی رئیس کل سابق بیمه مرکزی در اسفند ۱۳۹۹ در این باره گفته بود: «از آنجا که نرخ بیمه شخص ثالث متکی به نرخ حق دیه است، بنابراین این موضوع در شورای عالی بیمه مورد بحث قرار گرفت. رئیس کل بیمه مرکزی ادامه داد: شرکت‌های بیمه بسیار اصرار داشتند که علاوه بر ۴۵.۵ درصد رشد نرخ دیه، یک درصدی هم به عنوان سود برای آن‌ها در نظر گرفته شود و معتقد بودند که ضریب خسارت بیش از ۱۰۰ درصد است و نیاز داشتند که برای پوشش این ضریب، افزایش بیش از ۴۵.۵ درصد را نرخ حق بیمه شخص ثالث داشته باشد.  با بحث و بررسی‌هایی که در جلسه شورای عالی بیمه انجام شد، ما اجازه افزایش را ندادیم و اعلام کردیم که نرخ بیمه شخص ثالث نباید بیش از رشد ۴۵.۵ درصدی نرخ دیه افزایش یابد. علاوه بر این، یک موضوع دیگری را نیز مطرح کردیم و آن این بود که با توجه به اینکه در سال ۱۴۰۰ هم شاید چند ماهی درگیر موضوع کرونا باشیم، بنابراین تصمیم گرفته شد که نرخ حق بیمه نسبت به سال قبل بر اساس مصوبات شورای عالی بیمه ٣٧ درصد رشد داشته باشد. یعنی ۸.۵ درصد تخفیف را نسبت به رشد نرخ دیه لحاظ کردیم. این تخفیف به این خاطر بود که ضریب نفوذ حق بیمه شخص ثالث را در خودرو‌ها و موتور سیکلت‌ها افزایش دهیم.»

بنابراین با توجه به اینکه در سالی که گذشت، نرخ حق بیمه به گفته رئیس کل سابق بیمه مرکزی، با تخفیف ۸.۵ درصدی همراه شده بود، حال این میزان تخفیف به عدد ۴ درصد رسیده است. هرچند به نظر می‌رسد همچون سال گذشته شرکت‌های بیمه‌ای از این تصمیم ناراضی باشند.    

منبع: تابناک

کلیدواژه: مذاکرات وین نوروز 1401 انصارالله یمن نرخ دیه حق بیمه شخص ثالت بیمه شخص ثالت بیمه مرکزی ماه های حرام قوه قضاییه مبلغ دیه مذاکرات وین نوروز 1401 انصارالله یمن قیمت گوشی حق بیمه شخص ثالث شورای عالی بیمه نرخ حق بیمه شخص شرکت های بیمه بیمه مرکزی سال گذشته ۴۵ ۵ درصد سال ۱۴۰۱ نرخ بیمه رئیس کل ۵ درصدی نرخ دیه ماه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۷۱۸۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۳۵ درصدی حقوق بازنشستگان حداقل بگیر/کمترین حقوق آن ها ۱۰ میلیون تومان می شود

سخنگوی دولت گفت: به پیشنهاد وزارت کار و سازمان تامین اجتماعی، حقوق بازنشستگان حداقل بگیر ۳۵ درصد افزایش یافت و حداقل حقوق این افراد ۱۰ میلیون تومان خواهد بود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، علی بهادری‌جهرمی امروز_چهارشنبه دوازدهم اردیبهشت_ در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران اظهار کرد: به پیشنهاد وزارت کار و سازمان تامین اجتماعی، حقوق بازنشستگان حداقل بگیر ۳۵ درصد افزایش یافت و حداقل حقوق این افراد ۱۰ میلیون تومان خواهد بود.

وی بیان کرد: یکی از محورهای مهم سیاست‌های سازمان تامین اجتماعی به حوزه انتظام‌بخشی به سیاست‌های حمایتی در کشور اختصاص دارد و امروز آیین‌نامه‌ای در هیات وزیران به منظور ایجاد پنجره واحد خدمات حمایتی ایرانیان و در راستای محور مهم سیاست‌های کلی تامین اجتماعی به تصویب رسید.

بهادری‌جهرمی خاطرنشان کرد: هیات وزیران امروز با این آیین که به پیشنهاد وزارت کار به هیات وزیران تقدیم شده بود و در جلسات متعدد کمیسیون‌های مربوطه مورد بحث و بررسی قرار گرفته بود موافقت کرد که بتوانیم انتزاع‌بخشی مناسبی داشته باشیم و هم کارآمدی و هم انسجام را در خدمت‌رسانی حمایتی به جوامعی که تحت پوشش نهادهای مختلف حمایتی هستند و یا به روش‌های مختلف حمایت‌هایی از آنها انجام می‌گیرد مطابق این مصوبه داشته باشیم.

وی ادامه داد: درخصوص سیل سیستان و بلوچستان که پیش از این گزارش‌هایی در همه جلسات از ابتدای سیل تا امروز وزرای مرتبط در جلسه ارائه کرده بودند امروز به پیشنهاد مشترک وزارت کشور و سازمان برنامه و بودجه در جلسه هیات وزیران مقرر شد که فعلاً میزان هزار و ۵۰۰ هزار میلیارد تومان به صورت تنخواه در اختیار استاندار و وزارت کشور قرار بگیرد تا بتوانند به عنوان هزینه‌های ضروری اولیه در سطح استان هزینه کنند البته مبالغ خسارت که بیش از این برآورد شده بعد از برآورد نهایی توسط مجموعه‌ها و دستگاه‌های مربوطه درخصوص آن تصمیم‌گیری خواهد شد.

کد خبر 749683

دیگر خبرها

  • نرخ بیکاری در کشور به ۸.۱ درصد کاهش یافت
  • افزایش ۳۵ درصدی حقوق بازنشستگان حداقل بگیر/ کمترین حقوق ۱۰ میلیون تومان می‌شود
  • افزایش ۳۵ درصدی حقوق بازنشستگان حداقل بگیر/کمترین حقوق آن ها ۱۰ میلیون تومان می شود
  • مانور عجیب روی کاهش نقدینگی
  • حذف شرط پرداخت عوارض آزادراه برای بیمه شخص ثالث
  • ۶۳مرکز معاینه فنی خودرو در استان تهران به مردم خدمت رسانی می کنند
  • شرط پرداخت عوارض آزادراه برای بیمه شخص ثالت حذف شد
  • پرداخت عوارض آزادراهی دیگر شرط صدور بیمه‌نامه نیست
  • کاهش ۸ درصدی نرخ بیکاری در استان مرکزی طی سال گذشته
  • هشدار بیمه مرکزی به خودروهای فاقد بیمه شخص ثالث