Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از ایلام، گذر خبرنگار فارس به سراج خانه افتاد و این بار او برای معرفی کسب و کاری زیبا و قدیمی با سرمایه کم و درآمد مناسب، روایتی دارد از استان ایلام و کسانی که به سراغ فروش محصولات چرم دوز رفته‌اند.

این روزها بسیاری دست به کار شده‌اند و به کمک ذوق و سلیقه‌ای که داشته‌اند، کسب و کاری فراهم کرده و به واسطه آن درآمد کسب می‌کنند؛ شاید شما هم یکی از میلیون‌ها هوادار محصولات چرمی در جهان باشید و لابد طی این سال‌ها حداقل یک بار از این محصولات استفاده کرده‌اید اما آیا تا به حال به فرآیند تولید آن فکر کرده‌اید؟ 

چرم سازی یا سراجی یکی از قدیمی‌ترین و اصیل‌ترین هنر‌های سنتی ایران است؛ از دیرباز دامداری در مناطق مختلف رونق خاصی داشته و به علت وفور دام، تهیه پوست حیوان در میان این قشر به راحتی میسر بوده است؛ بنابراین در گذشته سراجان و دباغان زیادی در این زمینه فعالیت می‌کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دباغان پوست حیوان را دباغی کرده و در اختیار سراجان قرار می‌دادند؛ آن‌ها نیز با هنرمندی خاص به تهیه انواع صنایع دستی می‌پرداختند و در گذشته‌های نه چندان دور ساکنان شهر و روستا برای کفش دوزی، زین سازی، پوشش تسلیحات فردی، افسار و لگام و برخی از وسایل شکار به راسته بازار سراجان مراجعه می‌کردند.

از مصنوعات چرمی می‌توان به انواع کیف‌های دستی مردانه و زنانه، جلد اسلحه‌هایی نظیر برنو و پَران، جلد تپانچه و کلت، انواع چمدان، قطار فشنگ، انواع یراق اسب و قاطر، انواع کمربند، کمربند‌های ورزش زورخانه‌ای، جلد عینک، جلد دوربین‌های شکاری و دیگر لوازم چرمی اشاره کرد اما در حال حاضر کار چرم سازی جنبه تزئینی پیدا کرده و بیشتر به صورت کالا‌هایی نظیر کیف‌های زنانه، جلد موبایل و کمربند عرضه می‌شود.

دست ساخته‌ها از پوست چرم در ایلام قدمتی طولانی دارند

ناصری‌فر کارشناس ارشد مردم شناسی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس گفت: دست ساخته‌ها از پوست دام، به ویژه مشک‌ها از وسایلی هستند که از گذشته بسیار دور تا به امروز توسط عشایر و  برخی روستاییان زاگرس نشین مورد استفاده قرار می‌گیرند.

وی افزود: ساخت مشک دو (مشک دوغ) ، مشک آو (مشک آب) ، هیزه (خیک) و کرویان (محل نگهداری کره حیوانی) وظیفه‌های تخصصی است که به مهارت، تجربه و دانش بومی بالایی نیاز دارد و توسط زنان عشایر و روستایی انجام می‌گرفته و در کتب محققان مختلف به آن اشاره شده که نشان دهنده استفاده از صنعت چرم در مناطق زاگرس نشین بوده است.

این کارشناس ادامه داد: ساخت این وسایل از پوست انواع حیوانات (بز، بره، گوسفند و بزغاله) و ترکیب آن با مواد مختلف مانند جفت بلوط یا شیره توت جهت دوام این نوع وسایل چرمی، علاوه بر علم بالای عشایر منطقه زاگرس نشین در استفاده از مواد طبیعی و چرمی، نشان از اوج استفاده از صنعت چرم و ساخت انواع وسایل کاربردی در این منطقه دارد.

پس از احساس سرور و افتخار به پیشینه و فرهنگ غنی ایلامیان طی هزاره‌های گذشته، به سراغ اداره کل میراث فرهنگی استان رفتیم تا حال و روز این هنر صنعت دیرینه را در استان ایلام از آنها جویا شویم.

۸ سال است که وارد حرفه صنعت چرم دوزی شده‌ام

بهمن رشیدیان یکی از تولیدکنندگان محصولات چرمی استان ایلام در گفت‌وگو با خبرنگار فارس گفت: از سال ۹۳ به طور حرفه‌ای با حمایت همه جانبه همسرم که نقش استاد کارم را نیز در این حرفه بر عهده داشته وارد بازار کار شدم و در حال حاضر سه نفر به صورت مستقیم در کارگاه ما مشغول فعالیت هستند.

وی در ادامه به مشکلات اقتصادی جامعه اشاره کرد و ادامه داد: در سال‌های اخیر به دلیل مشکلات اقتصادی ناچار به تعدیل نیرو شده‌ایم و این در حالی است که پیش‌تر حدود ۳۰ نفر به صورت مستقیم در این کارگاه فعایت داشتند.

وقتی خبرنگار فارس از مشکلات این کارآفرین سوال کرد او خندید و گفت: ما طی سال‌های گذشته یاد گرفته‌ایم که به امید مسوولین ننشینیم و خودمان تلاش کنیم تا مشکلات را پشت سر بگذاریم؛ چرا که خیلی از مشکلاتی که پیش رو داریم باید در سطح کلان برطرف شوند و مسوولین آن طور که باید حمایت نمی‌کنند و مشکلات را مرتفع نمی‌سازند.

رشیدیان ادامه داد: در سال گذشته دولت در راستای حمایت از کسب و کار ما بخشی از هزینه‌های بیمه تامین اجتماعی را پرداخت می‌کرد اما امسال شاهد افزایش ۱۰ برابری هزینه بیمه هستیم و این مبلغ طی یک سال از ۲۲۰ هزار تومان به ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان افزایش پیدا کرده است.

وی با اشاره به کیفیت بالای محصولات تولیدی در استان گفت: حمایت از واحدهای تولیدی تنها به معنی ارائه تسهیلات نیست و مسوولین در همه ی زمینه‌ها باید یاری گر تولید کنندگان باشند.

اگر تولید کنندگان محصولات چرمی به دور از نوسانات بازار اقتصادی کشور، دغدغه‌ی تأمین مواد اولیه نداشته باشند به راحتی میتوان برای صادرات آن در سال‌های آینده نیز برنامه ریزی کرد.

رشیدیان افزود: اگر شرایطی ایجاد شود که تولید کنندگان به دور از نوسانات بازار اقتصادی کشور، دغدغه‌ی تأمین مواد اولیه نداشته باشند به راحتی میتوان برای صادرات این محصولات در سال‌های آینده نیز برنامه ریزی کرد.

 

 

مشکلات صنعت چرم

خانم مینا نجف‌نیا، یکی از کارآفرینان موفق حوزه چرم استان ایلام در گفت‌وگو با خبرنگار فارس گفت: از جمله مشکلاتی که این روزها با آن مواجه هستیم؛ نداشتن بازار فروش، در دسترس نبودن مواد اولیه، مشکلات مربوط به بیمه،‌ عدم حمایت‌های مادی و معنوی از قبیل تسهیلات کم بهره و همیاری در زمینه تبلیغات برای فروش کالاها بوده که لازم است استانداری و اداره کل میراث فرهنگی استان در این زمینه هماهنگی‌ها و اقدامات لازم را به عمل بیاورند.

بیمه فعالان صنعت چرم به صورت آزاد محاسبه می‌شود

غلامی روابط عمومی اداره کل تأمین اجتماعی ایلام در گفت‌وگو با خبرنگار فارس گفت: در سال‌های گذشته بیمه‌ای به نام «بیمه کمک دولت» وجود داشت که درصدی از تعرفه حق بیمه را کارفرما و مابقی آن را دولت به اداره تأمین اجتماعی پرداخت می‌کرد؛ اما در حال حاضر امکان ارائه این خدمت  وجود ندارد و به جز بیمه کارگران ساختمانی، مابقی تعرفه‌های بیمه تأمین اجتماعی از جمله بیمه فعالین صنعت چرم دوزی، به صورت آزاد محاسبه می‌شوند.

وجود ۱۵ کارگاه فعال سراجی در ایلام

نورالدین محسنی معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان ایلام در گفت‌وگو با خبرنگار فارس گفت: در حال حاضر تعداد ۱۵ کارگاه فعال سراجی در استان مشغول به فعالیت هستند که این کارگاه با تولید انواع محصولات چرمی نظیر: انواع کیف‌های زنانه و مردانه، کمربند، جا موبایلی، دسته کلید و... برای بیش از ۳۰۰ نفر شغل ایجاد کرده‌اند.

وی افزود: اعطای تسهیلات، اعزام به نمایشگاه‌ها، بیمه صنعت گران، برگزاری نمایشگاه فروش و برگزاری دوره‌های آموزشی از جمله فعالیت‌هایی بوده که در راستای حمایت از فعالین حوزه چرم دوزی (سراجی) صورت گرفته است.

عدم پاسخگویی معاون اقتصادی استانداری ایلام

در ادامه برای پیگیری مطالبات این کارآفرین به سراغ مسوولین استانداری رفتیم تا در این زمینه گفت‌وگویی با آن ها داشته باشیم و بتوانیم گره اصلی مشکلات این کارآفرینان را پیدا کنیم؛ اما پس از تلاش‌های مکرر خبرنگار فارس برای گفت‌وگو با معاونت اقتصادی و روابط عمومی استانداری ایلام، متاسفانه هیچ یک حاضر به پاسخگویی در این زمینه نشدند و اعلام کردند: ما در این زمینه هیچ پاسخی برای رسانه‌ها نداریم و کارآفرینان باید برای حل مشکلات خود به صورت شخصی به استانداری مراجعه کنند تا مشکل آن‌ها بررسی شود.

حال باید دید دلیل عدم پاسخگویی استانداری به خبرنگار فارس چه بوده و مراجعه‌ی جداگانه افراد به چه منظور صورت می‌گیرد؟ آیا بررسی رنگین‌تر بودن خون افراد در دستور کار قرار گرفته یا مسوولین استانداری به دنبال ارائه نسخه‌های متناسب با هر فرد هستند؟!

واضح است که در اوضاع اقتصادی کنونی جامعه و در شرایطی که مردم به دلیل فشارهای مالی، اولویتی برای صنایع دستی در سبد خرید خود ندارند؛ یکی از آسیب پذیرترین اقشار جامعه آنهایی هستند که از راه تولید و فروش این محصولات ارتزاق می‌کنند.

این روزها که مردم ترجیح می‌دهند پول هایشان را در دستشان نگه دارند تا این که یک کیف پول چرم خالی را حمل کنند (با فرض داشتن پول برای خرید کیف پول چرم)، لزوم حمایت دولت از تولید کنندگان بیشتر به چشم می‌آید؛حمایتی از جنس کم کردن مالیات‌ها، ارائه مشوق‌های تولید، برنامه ریزی برای از بین بردن دغدغه‌های تولید کنندگان (تأمین مواد اولیه با قیمت تضمین شده) و...

در صورتی که امکان اجرای موارد فوق وجود نداشته باشد، عدم افزایش واردات بی‌رویه، عدم افزایش حق بیمه، پاسخگویی به مشکلات و دغدغه‌های مردم و عدم فلج کردن کارآفرینان و تولید کنندگان نیز بی‌تاثیر نخواهد بود.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان ایلام صنعت چرم دوزی بیمه کمک دولت صادرات تولید کنندگان محصولات چرمی استان ایلام محصولات چرم حال حاضر صنایع دستی مواد اولیه اداره کل صنعت چرم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۱۸۷۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس اتاق اصناف کشاورزی مشکلات کشاورزان را به معاون وزیر منتقل کرد

رئیس اتاق اصناف کشاورزی مشکلات کشاورزان را به معاون وزیر منتقل کرد او تلویحا از وعده‌های شیرین و بجا مانده از گذشته هم گلایه کرده است. 

رئیس اتاق اصناف کشاورزی زرندخطاب به قاسمی قائم مقام وزیر کشاورزی گفت: امروز در خانه‌ی تاریخی ارجمندِخیراباد مشکلات و پیشنهاداتِ کشاورزان را در ۱۰ بند نوشته است. ۱_ سرمای بی سابقه طی سه نوبت در فروردین ماه سال ۱۴۰۱ بیش از ۳ هزار میلیارد تومان خسارت به بخش کشاورزی خصوصا پسته این محصول استراتژیک وارد نموده است؛ که این امر زندگی ۱۷ هزار نفر بهره‌بردار بخش کشاورزی که افرادی آبرومند و اکثرا جزء خیرین شهرستان بوده اند را تحت تاثیر قرار داده است.

بعد از بازدید کارشناسان، مدیریت جهاد استان در مصاحبه‌ای تلویزیونی اعلام نمود تصویب شده مبلغ ۵۰ میلیون تومان تسهیلات با بهره ۴ درصد برای هر هکتار باغ پسته پرداخت و وام‌های کشاورزی در تمام بانک امهال می‌شودمتاسفانه  تسهیلاتی به کشاورزان پرداخت نشد و  وامی امهال نشد.

وی افزود: متاسفانه در فروردین ماه ۱۴۰۲ نیز مجدداً سرمای زدگی طی دو نوبت ۴ هزار میلیارد تومان خسارت وارد نمود و با توجه به این که بزرگترین چالش خسارت بخش کشاورزی و تسهیلات آن بود متاسفانه گره‌ای از کار کشاورزان باز نشد. 

پوررنجبرتصریح کرد: در حال حاضر هم بانک‌ها اقدام به برگه نمودن چک‌های کشاورزان و مسدود نمودن حساب آنها را کرده اند.

وی بیان داشت: ضمناً مصوبه شده بود بانک‌ها نسبت به اجرای بند دال تبصره ۱۶ قانون بودجه ۱۴۰۲ و بند ض تبصره ۷ قانون بودجه سال ۱۴۰۳ اقدام نمایند که متاسفانه اقدام نکردند.

وی افزود: در بحث ترویج و آموزش کشاورزان همایش توجیهی داشتیم؛ واقعا مفید بود با توجه به عدم بودجه در صورت امکان بودجه‌ای اختصاص یابد تا کلاس‌ها و همایش‌های توجیهی بیشتر برگزار شود تا کشاورزان با روش‌های نوین آشنا شوند
و با توجه به اینکه استفاده از بعضی سموم مثل استامینی پراید ممنوع شده است سمی به عنوان جایگزین اعلام شود.

وی بیان کرد: هنگام جابجایی چاه‌های کشاورزی پروانه‌های را ۲۵ درصد تعدیل می‌کنند.

وی گفت:چاه موتوری که برای ۲۰ لیتر در ثانیه ۶۰ هکتار زیر کشت داشته با تعدیل مقدار زیادی از سطح زیر کشت بلاتکلیف می‌ماند و این خسارت غیر قابل جبران هست.

رئیس اتاق اصناف زرندبیان داشت:اخیراً رئیس شرکت توزیع برق شمال استان طی نامه ۱۴۰۳/۰۱/۲۶ و شماره ۱۰/۰۳/۹۰۷ موظف به خاموشی چاه موتور‌های کشاورزی از اول خرداد تا اول شهریورماه روزانه به مدت ۵ ساعت از ساعت ۱۱ الی۱۸ نموده است .

اولاً: با توجه به اینکه دو سال پسته نداشته آیم امسال هم اگر قرار باشد در فصل تابستان که نیاز آبی درختان بشتر هست موتور خاموش شود قطعا باعث کاهش محصول می‌شود .

وثانیاً: خاموشی متناوب چاه موتور باعث خسارت به چاه و پمپ می‌شود و در سال قبل تعداد زیادی از پلمپ‌ها سوخت و هزینه‌های زیادی را به کشاورزی وارد شد.

وی پیشنهادکرد:در استان خراسان جنوبی بیش از ۱۰۰۰ موتور پمپ به وسیله سلول‌های خورشیدی تولید برق می‌کنندو اگر تسهیلات در اختیار گذاشته شود از این روش استفاده کنند.

وی افزود:با توجه به اینکه در طول سال جاری چند نوبت به پیشنهاد مدیریت برق چاه موتور‌ها خاموش شده، پیشنهاد داده بودیم حداقل هزینه مازاد الگوی مصرف از مالکین دریافت نشود ، ولی متاسفانه هزینه مازاد الگوی مصرف را نیز دریافت می‌کنند.


پوررنجبراظهارکرد: صندوق بیمه محصولات کشاورزی هنوز غرامت ناشی از سرمازدگی را به تعدادی از کشاورزان پرداخت نکرده است، لذا باید هر چه سریعتر خسارت باغ‌های بیمه شده را پرداخت کنند تا کشاورزان در سال‌های آینده هم به موقع باغات خود را بیمه کنند و فرهنگ بیمه از بین نرود.

وی گفت:ضمناً عدم توازن و برابری حق بیمه و حداکثر تعهد صندوق با ارزش محصول و پوشش‌های بیمه‌ای محصولات مختلف باغی زراعی و دامی باعث نارضایتی کشاورزان و دامداران شده است لذا این حداقل پوشش بیمه‌ای جوابگوی زیان وارده نیست.

وی گفت: لازم است شرکت‌های دانش بنیان جهت مقابله با سرمازدگی و کاهش خسارات احتمالی ناشی از سرمازدگی راهکار‌های عملی مناسب را به کشاورزان پیشنهاد نمایند.

وی بیان داشت: با توجه به بند چهار برنامه ششم توسعه تمام معادن باید گردش مالی خود را به شهرستان محل فعالیت بیاورند، این امر باعث افزایش نقدینگی در بانک‌ها باعث خدمات بیشتر به مردم شریف زرندمی‌شود و در بند پنجم برنامه ششم توسعه آمده است که کلیه صنایع باید یک درصد از فروش خود را به حساب خزانه‌داری کل بریزند بعد در جا‌هایی که صنایع در شهرستان خسارت وارد نمودند هزینه شود.

وی افزود: با توجه به سرمازدگی پی در پی و هزینه‌های سرسام‌آور بخش کشاورزی شرکت آب منطقه‌ای فعلا حق النظاره را از چاه موتور‌ها دریافت نکنند.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • رئیس اتاق اصناف کشاورزی مشکلات کشاورزان را به معاون وزیر منتقل کرد
  • بررسی وضعیت بیمه اتباع خارجی در قم
  • مشکلات ۴ واحد تولیدی گلستان بررسی شد + فیلم
  • مشکلات ۴ واحد تولیدی گلستان بررسی شد
  • مشکل بیمه کارگران شهرداری رفع شود
  • سوغات امید از دیار نصف جهان/ تدبیرمدیران نساجی در اعزام هوادار جواب داد
  • تعامل دانشگاه آزاد اسلامی و بنیاد شهید ایلام بی‌نظیر است
  • قول استاندار کرمان برای رفع مشکلات کارگران
  • قوانین کارگر وجود دارد اما اجرا نمی‌شود 
  • قطب‌نمای «بصیرت» کشور را در برابر تهدیدات بیمه می‌کند